
Ünlü Sanatçımız Bahadır Boysal ile Sanat Atölyelerimiz Başlıyor…
Bireyin kendini tanıma süreci içerisinde sanatla olan ilişkisi kimliğini ve geleceğini şekillendiren en önemli faktörlerden biridir. Yaşamı yorumlamak, yaratıcı fikirler geliştirmek ve yaşamın her alanında hem bireysel hem de kolektif olarak kendini ifade edebilmek çocuk yaşlarda başlayan bir süreçtir…
Bu süreç içerisinde çocuklarımızın kendilerini keşfetmelerini ve onları sanatla daha yakından tanışmalarını sağlamak için sizde Sanat Atölyelerimize katılabilirsiniz.
Neden benim Unicorn’um yok ?
Tüketim toplumuna yönlendiriliyoruz. Bireyler kendi yaşamlarına kapanıyor, sosyal yaşamdan uzaklaşıyor. Yaratıcı fikirlerden uzak, tekdüze bir toplum oluştu. Peki, sanat ile buna çözüm üretmek mümkün mü? Evet mümkün!
Kendini oluşturma sürecinde çocuklar, hayal dünyalarında, farklı kimlik ve karakterlere bürünüyorlar. Batman olsaydım, bir X-Men olsaydım ya da Luffy dostum olsaydı, Wonder Women gibi güçlü olsaydım, Winx Club kızları gibi giyinseydim, diyorlar. Birden evinizin miniği, ‘Neden benim tek boynuzlu atım yok!’ bile diyebiliyor. Peki, role bürünme ile sanat ilişkisi nedir? Bir başka role bürünüldüğünde yeni etkileşimler kurulur. Farklı boyutlarda deneyimler, yeni ürünler sunar. Bu yaratıcılığı ateşler. Yaratıcılık da sanatın hammaddesidir. Role bürünmekle sanat birleşince, kendimize sanat yoluyla dışarıdan bakmayı, ben kimim demeyi sağlarız. Böylece robotize olmuş beyinlerden kurtulur, neyi neden istediğimizi daha iyi bilir, bize dayatılan değil, gerçekten olmak istediğimiz kişi oluruz. Böylece sanatsal üretim hem içimizde hem de sosyal yaşamımızda gereksiz tüketimi köreltir.
Çocuklarımızın geleceğini hayal edelim; kendini olanca dürüstlüğüyle ifade ediyor, ilişkilerini tüketmiyor çoğaltıyorlar, sosyal ilişkiler kurabilecekleri özel alanlar yaratıyorlar, kendi yarattıkları çizgileri başkalarıyla paylaşıyor olacaklar. Tek yaptıkları birbirlerine YouTube linki göndermek veya Instagram’da pasta yapımı ve makyaj videosu izlemek olmayacak. İzleyen değil, katılan, üreten olacaklar. Sahip oldukları bu yeteneklerle girdikleri her ortamda parlayacaklar.
Neden benim kendi yarattığım bir kahramanım olmasın ?
Sanat eğitimi sadece sanatçılar için olsaydı, hayat damarlarımızdan biri kopmuş mu olurdu? Evet! Çünkü sanat ve sanatçı onu anlayacak parlak zihinlere de ihtiyaç duyar ve onlar olmadan yaşamını sürdüremez. Neyse ki durum o kadar vahim değil!
Sanat herkes için! Sanat eğitimi herkes için!
Çocuğunuz;
-
-
-
- Aynı çizgi filmi yüz milyon kerecik mi izledi?
- Örümcek Adam mı çiziyor?
- Hiç tanımadığınız pembe, mavi saçlı Koreli şarkıcılar mı dinliyor?
- Minik yavrunuz animelerden neredeyse Japoncayı mı söktü?
- ‘Manga’yı siz yalnız askeri bir terim zannederken, o büyüyünce Manga çizeri olacağını mı söylüyor?
- Dinozorları ve ejderhaları bir zoolog gibi mi biliyor?
- Matematik dersinde kitabın kenarını mı karalıyor?
-
-
O zaman harika! Ebeveynlerin endişelendiği bu ve benzeri durumlar aslında oldukça olumludur. Onları bu ilgi alanlarından yakalayıp, toplumsal kabullenilme ve bir grubun parçası olma bilinçlerinin inşasında, gelin onlara bazı soruları sorduralım.
-
-
-
- İyi de neden benim kendi yarattığım bir kahramanım olmasın?
- ’Orta Dünya’dan başka bir dünya mümkün mü?
- Benim kendi mitolojik kahramanım olamaz mı?
- Ben bir kahraman olabilir miyim?
-
-
İnsan kendi doğduğu yerde, kendi yaşadıklarından yola çıkarak bir kahraman yaratırsa o zaman samimi olur. Yaratıcılık sonuçta herkeste olan bir dürtüdür.
İşte bu sebeple çocuklarımızın ilgi alanlarına bir yaşanmışlık katmalıyız. Böylece doğru yaklaşım ve eğitim ile kendini yeni yeni tanıyan çocuklarımızın benliklerini gerçekleştirme çabalarının hazzını tatmalarına yardımcı olabiliriz. Etkin ve üretici toplum da ancak böyle oluşur. Peki nereden başlayabiliriz?
Bahadır Boysal ile Sanat Atölyesi Etkinliğinin İçeriği Nedir ?
Bu programın en büyük farkı, disiplinler arası bir uygulamalar bütünü olmasıdır. Yani şöyle ki, aynı atölyede birden fazla disiplinin olduğu derslerle farklı sanat alanlarının birbiri ile ilişkisini çözecekler. Karikatür, çizgi roman ve storyboard hem birbirine benzeyen hem birbirinden çok farklı yapılardır. Benzerler, hepsinde çizginin macerası vardır. Benzemezler, ortaya çıkan sonuçlar bambaşkadır. Resim ana başlığı altındadır bu üç dal. Şimdi resim ana başlığına bakalım.
Bahadır BOYSAL ile Resim Atölyesi
IŞIK… BİRAZ DAHA IŞIK
Desen gücü, boyalar ve renklerden evvel resim sanatı, öncelikle bir “görme biçimi”dir. Olayları, insanları, eşyaları nasıl görüyorsunuz? Doğanın ve hayal dünyanızın ışığında?
Kendi desen yeteneğim, çocukluktan beri hep diri tuttuğum hiç vazgeçmediğim, adeta en önemli alışkanlığımdı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni liseyi bitirir bitirmez 1.’likle kazandım! Ama bu çok da önemsediğim bir başarı değildi. Okulda kompozisyon ve boyaların dilini çözme yolculuğundan sonra kendi görme biçimimi kazandım. Bu çok daha iyi bir zaferdi.
Eski ve büyük o ressamın şu çok önemli sözünü asla unutmadım: “Şahaser, hep bir şeyler ekleyerek değil, aksine hep ondan birşeyler çıkartarak ortaya çıkandır.”
Hâlen en büyük tutkum resim yapmaktır.
Bahadır BOYSAL ile Karikatür Atölyesi
GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRMEKTEN DE ÖTE!
Hızla gelip geçen hayata kalıcı bir söz söylemenin en pratik yoludur karikatür. Yirmi yılı aşkın, mizah dergisi çizerliğimde en önemli kazanımım budur.
Günümüz dünyası, binbir abur cubur rengiyle çok hızlıdır. Gündelik şehir hayatının zihinler ve duygular üzerindeki ezici ve yorucu etkisine karşı, ani çıkış ve dik duruşu mizahla, hicivle yoğrularak vücut bulmuş karikatür sanatı sağlar! İlgi çeken, şaşırtan her bir karikatür eseriniz, sizin zekanıza içten tebrikler ve alkışları beraberinde getirir.
Artık bu sizin sihrinizdir.
Bahadır BOYSAL ile Çizgi-Roman Atölyesi
BİR DÜNYA KURUYORUM!
Sinema, edebiyat, grafik, mimari.. tüm bu sanatların hepsinin işlendiği tek bir sanat! Evet, bu mucize çizgi roman sanatıyla mümkün. Tüm dünyada “9. Sanat” tanımıyla ün yapmıştır.
Bir dünya kurgulamak… Samimi ve heyecan verici öyküler anlatmak. Bambaşka alemlere gitmek.. Hem çizer hem de okuyan için!
Bir ara, haftalık mizah dergisinde düzenli olarak çizdiğim bir kadın tiplemesinin başından geçen öyküler vardı. Bu çizgi öyküler bir film yapımcısının ilgisini çekti. Çalıştığım dergiye geldi ve “bu tipin sinema filmini yapalım” dedi. Nihayetinde, benim de bir sinema filmim de oldu. Bu yolculukta yepyeni deneyimler edindim. Hikayesini çizdiğim tipi sinema perdesinde, çizdiğim sahneleri film sahnesi olarak görmek bana tarifsiz mutluluklar kattı.
Böyle bir yolculuk, kendi hayal dünyasının peşinde ısrar eden herkes için mümkün!
Bahadır BOYSAL ile Storyboard Atölyesi
SÖZ VE BESTE
Storyboard çizimi, hem sanat hem de iştir. Hızlılık ve pratiklik gerektiren meslektir. Sinema veya reklam filmi… elimizin altında yönetmen ya da yapımcıdan gelen bitmiş bir senaryo vardır öncelikle. Ve o senaryoya, çizgi-romana benzer şekilde kare kare, kendi hayal ettiğimiz pencerelerden bakarız. Yönetmen, filmi işte bu kendi bakış açılarımıza bağlı olarak çeker.
Bu yaz, uluslar arası ortak yapım bir filmin storyboard çizimlerini yaptım. Yönetmen, çekimlerden bir iki sahne yolladı…
Çizdiğim o sahneleri üç boyutlu görmek, bana çok özel bir mutluluk verdi.
Sanat Atölyeleri Etkinliğinin Malzemeleri Nelerdir ?
Eğitim için gerekli olan malzemelerimiz;
35X50 Resim Defteri (Spiralli Cilt) HB. B Karakalem, Silgi, Stabilo renkli Kalem Seti Keçeli Kalem Seti , Cetvel, Fırça Kalem Seti (Renkler: Siyah, Ten Rengi, Açık Sarı, Mavi, Yeşil, Kırmızı)
NOT : Eğitim Malzemelerimiz Öğrenciler Tarafından Temin Edilecektir.
Bahadır Boysal ile Sanat Atölyesi Etkinliğine Kimler Katılabilir?
-
-
-
- Sanata ilgi duyan ve yeteneklerini keşfetmek isteyenler,
- 8-16 yaşları arasındaki öğrenciler,
-
-
Bahadır Boysal ile Sanat Atölyesi etkinliklerine katılabilir.
Bahadır Boysal ile Sanat Atölyesi Etkinliği Katılım Bilgileri Nelerdir ?
-
-
-
- Etkinlikler sonrasında öğrencilere arasında Arkhe Sanat Akademisi kurumu
onaylı Katılım Belgesi verilecektir. - Sanat Atölyesi Etkinliği, 7 ile 14 kişi kontenjanı ile sınırlıdır.
- Eğitim hafta içi Perşembe ve hafta sonu Cumartesi, Pazar Günleri Arkhe Sanat Akademisi KABATAŞ Şubesinde gerçekleşecektir.
- Kursumuza ulaşım Otobüs, Metro, Füniküler, Vapur ve Tramvay ile kolaylıkla sağlanmaktadır.
- Sanat Atölyesi Etkinliği günlük katılım ücreti 90 TL, aylık katılım ücreti 300 TL’dir.
- Etkinlik ücretlerine KDV dahildir.
- Sanat Atölyesi Etkinliğine katılmak için öğrencilerin yukarıda yazılı malzemeleri önceden temin etmesi gerekmektedir.
- Arkhe Sanat Akademisi Etkinlik tarihini ve saatini etkinliğe katılan öğrencilere önceden bilgilendirmek suretiyle değiştirebilir.
- Etkinlikler sonrasında öğrencilere arasında Arkhe Sanat Akademisi kurumu
-
-
Atölye Etkinlikleri ile İlgili Tüm Merak Ettiklerinizi Bize 0535 859 01 11 Nolu Telefon ile WHATSAPP Üzerinden Sorabilirsiniz…
ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA EĞİTİM
Tüm eğitim uygulamalarımız uluslar arası standartlarda olup, öğrencilerimizin motivasyonu ve başarısı için %100 kalite ilkesi ile uygulanmaktadır.
FARKLI GRUP ve ZAMANLARDA DERS ÇALIŞMA İMKANI
Öğrencilerimize tercih ettiği eğitimlerin diledikleri saat ve grupla çalışma imkanı sunuyoruz.
DERS TELAFİ İMKANI
Kaçırılan kurs ve atölye derslerini öğrenci için uygun olan zamanlarda telafi etme ayrıcalığı.
ALTERNATİF ÖDEME KOLAYLIĞI
Tüm kurslarımız ve derslerimiz için öğrencilerimize uygun alternatif ödeme kolaylığı sağlıyoruz.
UZMAN EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Alanında uzman rehber eğitmenlerimizle öğrencilerimize hem yurt içi hem de yurt dışı üniversite ve bölümler hakkında rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.
EĞİTİM SONRASI TAM DESTEK
Öğrencilerimize üniversite eğitim süreçlerinde hem projelerindeki başarıyı hem de derslerindeki eğitim kalitesini yükseltmek için destek sağlıyoruz.
%100 ÖĞRENME GARANTİSİ
Her biri alanında uzman eğitmenler ile %100 eğitim garantisi sunan Arkhe Sanat Akademisi aldığınız eğitimin yeterliliğini garanti ediyor.